Kirjat

KIRJATILAUKSET TÄÄLTÄ: TILAAN KIRJAN

MENTAALIVALMENNUSKIRJA POISPOTKITUILLE JA POTKUJEN ANTAJILLE SEKÄ MUILLE MYÖTÄELÄJILLE

”Potkut – haaksirikko vai uusi mahdollisuus”

Mitä voi tehdä, kun elämäntilanne äkillisesti muuttuu työpaikan menettämisen myötä? Miten käsitellä vihaa, katkeruutta ja muita potkujen herättämiä tunteita? Entä mistä voisi löytää voimia uuteen nousuun? Miten perheen ja läheisten suhtautuminen voi auttaa tai pahentaa tilannetta? Teos antaa hyödyllisiä ohjeita, miten välttyä masennukselta ja lamaannukselta. Kirjassa tunnetut ihmiset kertovat omia kokemuksiaan potkujen saamisesta, potkujen antamisesta, yrittämisestä, pelosta ja uudesta noususta ja onnistumisesta.

Potkujen saamisen lisäksi myös potkujen antaminen voi olla rankkaa. Onko potkujen antajan oltava vain tunteeton robotti, vai saako hän myös itse olla tunteva ihminen? Mitä ajattelee Suomen kuuluisin julkisuuspotkujen antaja Hjallis Harkimo, ja miten suurteollisuuden pitkänlinjan menestyjä Martin Saarikangas löysi tiukoissa tilanteissa mielen tasapainon?

Pekka Hämäläinen ja Jukka-Pekka Vuorinen osoittavat, että rankka elämäntilanne voi olla myös ovi johonkin paljon entistä parempaan. Kirja perustuu useiden julkisuuden henkilöiden haastatteluihin sekä tekijöiden omakohtaisiin kokemuksiin. Yhdessä haastateltaviensa kanssa Pekka Hämäläinen ja Jukka-Pekka Vuorinen etsivät uusia näkökulmia potkujen jälkeiseen elämään ja teitä uuteen nousuun.

Kirjassa mukana mm. Tapani Yli-Saunamäki, Ilkka Kanerva, Matti Ahde, Antti Kaikkonen, Marja Tiura, Hannu Aravirta, Harri Kampman, Jallu Rantanen, Merja Larivaara, Lasse Norres, Anna Baijars, Jukka Näräkkä, Hanna Lindholm sekä Martin Saarikangas ja Hjallis Harkimo.

PERHEESSÄ ON JÄÄKIEKKOILIJA -ARJEN TEKOJA JA UNELMIA KERTOO KIEKKOPERHEEN ARJESTA

”Perheessä on jääkiekkoilija – arjen tekoja ja unelmia” -kirja on kirjoitettu jääkiekkoilevien lasten vanhemmille, isovanhemmille ja junioreiden vanhempi-valmentajille. Tavoitteena on antaa aikuisille eväitä, miten he voivat omalta osaltaan edistää jääkiekosta kiinnostunutta lasta harrastuksessaan.

Kirja kannattaa lukea myös silloin, kun kiinnostus jääkiekkoharrastusta kohtaan on kotona vasta keskustelunaiheena. Monet harrastajalasten vanhempien kokemukset ja näkökulmat auttavat ymmärtämään, millaista arki on, kun ”kotiin on muuttanut jääkiekko.”

Junioriurheilu koskettaa monella tavalla sekä itse urheilijaa että hänen läheisiään. Lapsen kannalta harrastus osuu hänen toiseksi merkittävimpään kehityskauteensa 6–13 ikäjaksoon (tärkein kehityskausi on tietysti syntymän jälkeiset kuukaudet). Vanhemmat elävät yleensä samaan aikaan ammatillisesti vaativaa kautta ja perheen näkökulmasta jääkiekkoharrastus on omiaan tiivistämään ruuhkavuosien aikatauluja.

Jääkiekko on harrastuksena monipuolinen laji. Se vahvistaa monipuolisesti fysiikkaa, kehittää havainnointia ja keskittymistä, mutta ehkä pelaamisen suurin anti kuitenkin on peli-ilossa, joukkuetaidoissa ja myönteisen elämäntavan omaksumisessa.

Kirja on nyt saatavilla sekä printtimuodossa että e-kirjana.

Kirjasta lainattua:

”Saku pelasi aina omassa ikäluokassaan, vaikka joka vuosi keskusteltiinkin, että Sakun pitäisi mennä vanhempaan ikäluokkaan pelaamaan.” – Jukka Koivu

”Älä ylistä vain huippupelaajia, vaan lasta, josta tulee kiekkoilija eliniäkseen omissa muistoissaan.” – Brian Burke, Calgary Flames GM

”Jääkiekko on harrastuksena monipuolinen laji. Se vahvistaa monipuolisesti fysiikkaa, kehit­tää havainnointia ja keskittymistä, mutta ehkä pelaamisen suurin anti kuitenkin on peli-ilossa, ryhmätaidoissa ja myönteisen elämäntavan omaksumisessa.”

”Kannattaa muistaa, että lapsuusvaiheessa jääkiekko on vain harrastus. Lapsen elämässä on paljon muutakin. Jos vanhempien odotukset lapsen pelimenestyksestä kasvavat yli lapsen oman motivaation, se voi stressata lasta. Lopputuloksena silloin on, että hallille ei ole enää innokasta lähtijää.”

”Valmentaja on lapsille yksi aikuisen malli. Omalla esimerkillään valmentaja rakentaa lapsille mielikuvaa jääkiekkoon kuuluvista ja siihen kuulumattomista asioista ja ilmiöistä. Haastava tilanne syntyy myös silloin, kun joukkueen vastuuhenkilöiden selän takana aletaan etsiä joukkuetyöstä epäkohtia ja sitten löydökset nostetaan äänekkäästi esiin. Tämä syö toimintaa, vaikuttaa vastuuhenkilöiden motivaatioon ja heijastuu sen myötä lapsiin.”

Kirja-arviointi Jääkiekkolehdessä 10/2015

”Kirjaa ei pidä tulkita ahtaasti ”pelkästään” kiekkovanhempien oppikirjaksi, vaan moni kohta sopii kenen tahansa tervettä arvomaailmaa edustavan perheen opinkappaleeksi”

”Perheessä on jääkiekkoilija, on kunnianhimoinen yritys laventaa näkökulmaa ja evästää ymmärtämään, mihin pitää varautua, kun jääkiekko muuttaa kotiin”.

Brian Burken, Jääkiekkotoimintojen johtaja Calgary Flames, terveiset kirjamme lukijoille

”Ensiksi haluan sanoa tätä kirjaa lukeville vanhemmille ensiksi, että KIITOS. Poikasi tai tyttäresi on liittynyt pelaamaan maailman vaikeinta pallopeliä, peliä joka vaatii täydellisen sitoutumisen perheeltä niin ajan kuin rahankin suhteen. Vastaavasti edut ovat todella valtavat ja lapsestasi tulee maailman hienoimman urheilulajin edustaja sekä kiekkoperheen jäsen.”