Haaveet todeksi

Minulla oli ilo juuri toimia Jokereiden A-junnujen väliaikaisena joukkueenjohtajana seurajoukkueiden World Cupissa Venäjällä 10 päivää. On ollut mielenkiintoista seurata noita 26 yksilöä ja pohtia heidän ajatuksiaan jääkiekkoilijana olemisesta, tulevaisuuden suunnitelmista, unelmista ja asemastaan tässä yhteisössä. On ollut myös upeaa vertailla persoonia, joita tähänkin joukkueeseen mahtuu monta, sekä sitä miten he omalla tavallaan luovat tämän kokonaisuuden kentällä ja kentän ulkopuolella. Harvinaisen fiksuja nuoria miehiä joka tapauksessa kaikki, mahdollisuudet edessä, jopa niillä 4-ketjun miehilläkin. Tästäkin on monta esimerkkiä.

Muistan itseni samassa tilanteessa, tuli A-junnujen mestaruuksia ja SM-sarjan maalikuninkuuskin. Liigajoukkueessakin pääsin kokeilemaan, mutta ei vain vakipaikka näyttänyt aukeavan, kunnes valmentaja sanoi, että on aika katsella uutta seuraa, pelipaikallesi on nuorempia tarjolla(ja itse olin 21-vuotias!).

En varmastikaan ollut silloin valmis liigapelaajaksi. Voimassa ja luistelussa kyllä hyvinkin, mutta oli asioita jotka eivät riittäneet siinä joukkueessa? Lisäksi olisin kaivannut henkilökohtaista opastusta, motivaattorin, mentorin. Vanhempani olivat sellaisia, mutta nuori mies olisi kaivannut jääkiekkotietämyksen omaavaa mentoria. Pienessä mittakaavassa jotkut vanhemmat pelaajat sellaisia jopa hetken olivatkin. A-junnusarjassa ollut itseluottamus oli lähtenyt liigajoukkueen 4-kentässä ja olin vähällä peliajalla. Olin maalintekijä ja liigajoukkueessa ei sellaista roolia luonnollisestikaan ollut tarjolla, koska onnistumisia ei tullut nopeasti.

Siirryin I-divisioonaan(Mestis) ensin Jypiin ja sitten Turun Kiekko-67:ään, opiskelupaikkakunnalleni. Toisen I-div. kauden jälkeen olinkin jo sarjan koko pistepörssin 9. ja olen varma, että olisin ollut aivan kärjessä, jos upea sentterini Bobby Lamoreux ei olisi joulutauolla rikkonut kättään lauantai-illan hulinoissa. Itseluottamukseni oli palannut, onnistumiset ruokkivat toinen toistaan ja silloin tiesin, että olen valmis takaisin liigaan.

TPS:n silloinen päävalmentaja ja nykyisinkin hyvä ystäväni Juhani ”Juuso” Wahlsten oli huomannut saman ja pyysi minua TPS:n liigajoukkueen harjoituksiin. Viikon päästä Juuso kuitenkin ilmoitti pahoillaan, että johtokunta on päättänyt, että liigajoukkueeseen otetaan nuoret pelaajat etupäässä A-junnuista. Juuson rehellisenä miehenä tuntien, uskon että näin oli sanottukin. Silloin tavat toimia olivat seuroissa erilaiset ja Mestiksen arvostus pelaajakasvattajana ei silloin ollut sama kuin omien A-junnujen.

Siihen päättyi haaveeni liigakiekkoilijan urasta, koska en opiskelujen vuoksi halunnut muulta paikkakunnaltakaan paikkaa enää hakea. Liigaan kyllä palasin seitsemäksi vuodeksi myöhemmin toimitusjohtajana, mutta se on sitten eri juttu.

Lopettaneilla kiekkoilijoilla on tuhat tarinaa siitä kuinka menestys olisi seurannut, jos asiat olisivat menneet näin tai noin. Osa kuvittelee vieläpä olevansa parempi kuin olikaan. On niitäkin, jotka valitettavasti toistavat samaa tarinaa baaritiskeillä uudestaan ja uudestaan, kun elämä ei muutenkaan mene hyvin. Olen näitäkin muutaman kuunnellut.

Pyrin itse aikanaan analysoimaan menetetyn mahdollisuuteni liigakiekkoilijana. Kun myöhemmin sain mahdollisuuden, niin pyrin rakentamaan menestykseni päättäväisesti kaukalon ulkopuolella ja siinä onnistuinkin aika hyvin. Onneakin siihen tarvittiin, mutta jokainen ”maalintekijä” tietää, että sellaista ei ole kuin onni. Onni tulee kovan työn ja myös epäonnistumisten kautta.

Osin omiin kokemuksiini pohjautuen sekä urheilussa että bisneksessä päätin kehittää hyviksi koettujen kokemusten ja oppien pohjalta tuotteen, jonka nimi on ”YouCan-menestysvalmennus”. Se on kehitetty sekä urheilu- että yritysmaailmaan ja kehitystyötä on taustalla tehty pitkään. Tuote perustuu ns. strukturoituun mentorointiin.

Elämänkokemuksemme muokkaavat asenteitamme ja käyttäytymistämme ja meillä kaikilla on elämässämme paljon jossittelua menestymättömyytemme ympärillä. YouCan-menestysvalmennus on rakennettu henkilökohtaiseksi(tai max. 6 henk. ryhmä) mentorointivalmennukseksi auttamaan juuri sinua, joka voit löytää menestyksen uskomalla omiin mahdollisuuksiisi ja voimavaroihisi. Suurin ero menestyneiden ja menestymättömien ihmisen kesken on tavoitteissa, asenteessa ja motivaatiossa. Kun ns. itsesijohtaminen kehittyy, niin voit saavuttaa lähes mitä vain.

Vastaa